Buitenlandse media over zege Marokko: 'Historische overwinning'
i

Pro Shots

Buitenlandse media over zege Marokko: 'Historische overwinning'

Joris Kaper • 10:58, 11-12-2022 / Laatste Update: 23:07, 07-01-2024

Na de nieuwe stunt van Marokko tegen Portugal, waardoor Marokko in de halve finales van het WK staat, zijn veel buitenlandse media het erover eens: Marokko is dé sensatie van dit WK. En bovendien heeft het land historie geschreven: nog nooit stond er een land uit Afrika in de halve finales van het WK. Check hieronder een greep uit de reacties!

Volgens The Guardian is Marokko een land dat een plek in de halve finale én in de geschiedenis heeft verdiend. "In 8,5 uur voetbal, plus 3 penalty's in een strafschoppenserie, heeft geen enkele speler van een tegenstander gescoord." De krant roemde vooral de verdedigende kwaliteiten van de ploeg.

Uitblinkende Ounahi

"Een fantastische bladzijde in de geschiedenis." Zo noemt La Gazzetta dello Sport de zege van Marokko. "Het succes van Marokko is verdiend als je kijkt naar de houding, het tactische plan, de inzet en ook de kwaliteit. Ja, kwaliteit, want Marokko is goed, aangevoerd door een uitblinkende Ounahi." De Duitse krant BILD noemt de zege van Marokko zelfs 'de grootste stunt uit de WK-geschiedenis'.

Sterke Sofyan Amrabat

Het Spaanse SPORT zag een ijzersterke Sofyan Amrabat. "Hij is één van de grote sterren van het WK. Zijn opofferingsvermogen, zijn enorme lichaamsbouw en zijn leiderschapskwaliteiten hebben Marokko naar de halve finales geleid." De krant verwacht dan ook de nodige interesse in de Nederlandse Marokkaan, die nog tot 2024 een contract heeft bij Fiorentina. "In Engeland zijn al meerder teams geïnteresseerd in zijn handtekening. Naar verluidt moet hij 10 miljoen euro kosten, maar dat zal zeker verveelvoudigen."