Cijfers liegen niet: Oranje-fans schreeuwen om basisplek Xavi Simons
i

Pro Shots

Cijfers liegen niet: Oranje-fans schreeuwen om basisplek Xavi Simons

Brian Vesseur • 16:35, 01-12-2022 / Laatste Update: 18:59, 07-01-2024

Xavi Simons speelde dit WK nog geen minuut. En dat terwijl heel veel Nederlanders hem in de basis willen zien. Voor de eerste wedstrijd begrepen mensen nog wel dat hij niet in de basis stond, maar inmiddels lijkt iedereen Xavi op '10' te willen.

Oranje begon het WK met een zege op Senegal (2-0). Daarna stond de wedstrijd tegen Ecuador op het programma. Voorafgaand aan dat potje vroeg Sportnieuws.nl aan de lezers welke spelers zij in de basis zouden zetten. Xavi Simons werd door 31% van de mensen aangevinkt. Vaker dan Daley Blind en Davy Klaassen, bijvoorbeeld.

Van 1/3e naar 3/4e!

Dat aantal is na het gelijkspel tegen Ecuador (1-1) alleen maar gestegen. De roep om Xavi is veel groter geworden. In een poll waarin 5 middenvelders en aanvallers werden aangevinkt, kregen alleen Frenkie de Jong en Cody Gakpo meer stemmen. Simons kreeg liefst 74,5% van de stemmen in de poll van Sportnieuws.nl.

En nu de Verenigde Staten

Momenteel is er een poll actief voor de wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten. Daarin kunnen ook weer 11 spelers worden aangevinkt om bondscoach Louis van Gaal een handje te helpen. Stemmen kan hierrr!