Clarence Seedorf trapt balletje met andere 'FIFA Legends' in oefenpotje tegen gastarbeiders in Qatar
i

ANP

Clarence Seedorf trapt balletje met andere 'FIFA Legends' in oefenpotje tegen gastarbeiders in Qatar

Joris Kaper • 20:45, 12-12-2022 / Laatste Update: 02:37, 12-12-2023

Wie hebben we daar? Clarence Seedorf stond maandag in een stadion in Qatar bij een oefenpotje tussen oud-voetballers en gastarbeiders in Qatar. Het potje was een strijd tussen de zogeheten 'FIFA-Legends' en migranten die werkzaam zijn in Qatar. Een behoorlijke publiciteitsstunt dus, gezien alle misstanden in het land en waarop zoveel kritiek is.

De wedstrijd werd gefloten door FIFA-baas Gianni Infantino zelf, voor even althans. Daarna nam iemand anders het fluitje van hem over. "We hopen op een fantastische voetbalavond, net zoals we tot dusver een geweldig WK hebben gezien", zei Infantino over zijn eigen voetbalfeestje in het Al Thumama Stadium in Doha.

Bij de wedstrijd waren gastarbeiders, fans en vrijwilligers uit Qatar te gast. "Voetbal verenigt de wereld", zei Infantino nog.

Grootheden

Bij de FIFA Legends speelden behalve Seedorf onder meer Cafu, John Terry, Alessandro del Piero en Roberto Carlos.

Qatar heeft al heel wat kritiek gekregen op onder andere de werkomstandigheden van gastarbeiders. Die komen vaak uit armere landen en zijn veelal in Qatar in zware omstandigheden tewerkgesteld, aldus diverse mensenrechtenorganisaties.