Dit gebaar maakte Lionel Messi tegen Louis van Gaal

Marcel Roes • 17:45, 10-12-2022

Het was een op zijn zachtst gezegd verhit potje tussen Nederland en Argentinië, vrijdagavond in de kwartfinale van het WK 2022. Er waren opstootjes, er waren veel kaarten en ook na afloop was er nog veel chagrijn en woede.

Een van de spelers die zijn frustraties niet opkropte was sterspeler Lionel Messi. Was De Vlo vroeger een stil kereltje met sluik haar, daar is-ie nu een gast vol tattoo's, een stoer kapsel en een grote mond. En die gebruikte hij richting Oranje-bondscoach Louis van Gaal.

Bla bla

Toen de wedstrijd af was, en de Argentijnen hadden gewonnen na strafschoppen, ging hij naar de bank van Nederland. Hij liep leeg tegen Van Gaal en zijn assistenten. Hij maakte onder meer een gebaar van "jullie praten te veel". (Zie foto in de tweet hierboven.)

Daarna vroeg een filmploeg van FIFA wat er nou allemaal loos was. "Van Gaal zegt dat hij goed voetbal speelt, maar hij brengt alleen lange spelers in en slaat het middenveld over", legde hij uit.

Ook is hieronder te zien dat Messi van heel dichtbij een gesprekje had met Van Gaal. Die zei niks terug en keek er heel bedenkelijk bij. Davids probeerde het brandje te blussen met wat warme gebaren.