🎥 | Emi Martínez maakt Van Gaal op huldiging opnieuw belachelijk: 'De waarheid is anders'

Bart van der Wijst • 10:28, 23-12-2022 / Laatste Update: 06:28, 12-12-2023

Het lijkt erop of Argentinië-doelman Emiliano Martínez dagelijks een lijstje afwerkt met mensen die hij zwart wil maken. Na afloop van de WK-finale was Kylian Mbappé de pineut, nu is Louis van Gaal (weer) aan de beurt. Van Gaals uitspraken voorafgaand aan de kwartfinale tegen Argentinië werden tijdens de huldiging door Martínez nog eens aangehaald.

Het is inmiddels een kleine 5 dagen na de finale in Qatar, maar nog iedere dag wordt de Argentijnse selectie gehuldigd. In Mar de Plata vond Martínez het nodig om zieltjes te winnen over de rug van Van Gaal.

Penalty's

"Ik herinner me nog dat de bondscoach van Nederland voor de wedstrijd tegen ons onze spelers bekritiseerde, onze aanvoerder en Angel Di María", schreeuwde de keeper door de microfoon in zijn geboortestad. "Hij zei dat zij zouden gaan winnen als het op strafschoppen zou aankomen. De waarheid is echter anders."

Bekijk ook: Argentinië-keeper Emiliano Martínez brulde: ‘Ik heb jullie 2 keer gen**kt’

Nederland en Argentinië hielden elkaar in evenwicht na 120 minuten, dus volgden strafschoppen. Daarin werd Martínez - net als in de finale - de held. Sindsdien probeert hij iedereen die ook maar een beetje kritisch is geweest op de Argentijnen voor de bus te smijten. Dit keer was Van Gaal dus aan de beurt. Who's next?