Fotograaf meest gelikete Insta-foto kritisch op Lionel Messi: 'Had de foto anders geknipt'
i

Getty Images

Fotograaf meest gelikete Insta-foto kritisch op Lionel Messi: 'Had de foto anders geknipt'

Pim Huberts • 09:39, 22-12-2022 / Laatste Update: 00:01, 12-12-2023

De foto van Lionel Messi op de schouders van Sergio Agüero met de wereldbeker in zijn hand is nu al een van de meest iconische sportfoto's van de afgelopen jaren. De foto heeft inmiddels meer dan 70 miljoen likes gekregen op Instagram, en dat is een record.

Toch uitte de maker van de iconische foto kritiek op de Argentijn. Shaun Botterill, fotograaf voor Getty Images, gaf namelijk toe aan CNN dat de foto die op Insta verscheen niet zijn favoriete foto van de topvoetballer is. Botterill had graag de bredere uitsnede van de foto gezien op Insta.

Bijna misgaan

De Brit wist meteen dat hij een goede foto had geschoten. "Het is een beetje een raar gevoel, je denkt 'holy sh*t', hij staat precies waar je hem wilt hebben", vertelde hij.

Het ging nog bijna mis voor de ervaren fotograaf die overigens zelf geen social media heeft. De meeste fotografen stonden namelijk op een andere plek toen Messi naar de Argentijnse fans liep om zijn beker te laten zien. De fotografen moesten snel rennen naar de andere kant van het veld, vertelde hij.

'Best mooi, pap'

Toevallig werkte de zoon van Botterill als editor bij de beeldbank. "Mijn oudste zoon stuurde mij een berichtje en zei: 'Ik heb je foto ge-edit pap, hij is best mooi'." Een understatement!