Franse kijkers weten niet dat Tunesië won: zender TF1 dacht bij 1-1 dat match af was
i

Getty Images

Franse kijkers weten niet dat Tunesië won: zender TF1 dacht bij 1-1 dat match af was

Marcel Roes • 20:08, 30-11-2022 / Laatste Update: 07:09, 12-12-2023

Een groot deel van Frankrijk dacht een tijdje dat hun land niet had verloren van Tunesië bij het WK 2022. De 1-1 van Antoine Griezmann werd afgekeurd, maar de tv-zender TF1 zond dat al niet meer uit: ze dachten dat de wedstrijd al klaar was en slingerden een reclameblok de ether in. Dus de tv-kijkers kregen de indruk dat het 1-1 was geworden, maar de uitslag was 1-0.

Dat moment was in de 97e minuut. Aanvankelijk telde de goal dus, was het 1-1 en vond de scheids het wel weer genoeg. Maar de VAR had intussen al zijn videootje teruggespoeld en zat naar de beelden te turen. Het oordeel was dus: afkeuren die hap.

1-1?!

Check hieronder een screenshot van TF1: terwijl de scheids bij 1-1 nog in contact staat met de VAR, komt in beeld: "Dit was Tunesië - Frankrijk".

Websites met scores, zoals Livescore.com, meldden ook dat de partij klaar was. Bij Sportnieuws.nl wachtten we netjes met het bericht en de push toen het echt, echt, echt klaar was.

For context, broadcaster TF1 ended its transmission before the VAR check on Antoine Griezmann’s equaliser, leaving many viewers believing France had avoided defeat against Tunisia. https://t.co/HpRmVPmxOX

— Oliver Farry (@ofarry) November 30, 2022

Dernière image avant le rendu antenne sur TF1. Je ne comprends pas comment personne, en régie de prod ou en régie finale, n'alerte qu'il ne faut absolument pas rendre l'antenne #TUNFRA pic.twitter.com/PTDgGBfc6T

— Bastien L. (@azerty774) November 30, 2022