Franse media hebben ondanks WK-verlies toch genoten: 'De mooiste finale ooit'
i

Getty Images

Franse media hebben ondanks WK-verlies toch genoten: 'De mooiste finale ooit'

Jeroen Rooseboom • 22:28, 18-12-2022 / Laatste Update: 00:14, 12-12-2023

Hoewel Frankrijk de WK-finale heeft verloren, hebben de Franse media toch genoten van de eindstrijd tussen hun land en Argentinië. Ze zagen een bloedstollend spannende wedstrijd.

L'Équipe had genoten van de wedstrijd en de strijdlust van de Fransen, schreven zij. "Het team toonde veerkracht, maar dat was niet genoeg." En verder: "Er zou een heel boek nodig zijn geweest om deze 22ste WK-finale te beschrijven, zonder twijfel de mooiste in de geschiedenis. Uiteindelijk won Argentinië door missers van Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni. Messi is voorgoed een WK-legende, maar het was het Argentijnse collectief dat voor de 3e keer de WK-titel in de wacht sleepte."

Lees ook: Media prijst Messi volledig de hemel in: ‘Vandaag is Messi de beste speler geworden, sorry Diego’

Net een film

RMC Sport vond de bloedstollende wedstrijd wel wat weg hebben van een speelfilm. "Dit was een film die (bijna...) iedereen wilde zien. Lionel Messi stond op de top van de voetbalplaneet. Na keer op keer prijzen te hebben gepakt in clubverband en individueel, won hij vandaag de heilige graal. Op 35-jarige leeftijd heeft Messi eindelijk een levenslange plek in de harten van de Argentijnen geclaimd, naast Diego Maradona."

"Het verhaal zou ook in Frankrijk mooi zijn geweest, ware het niet dat Messi ten koste van Les Bleus zegevierde", vervolgde de krant. "Vandaag valt de vreugde bij Argentinië samen met het verdriet bij Frankrijk."

Lees ook: Messi, Martínez en Fernández vallen ook individueel in de prijzen, Mbappé krijgt Gouden Schoen