Franse politiek bemoeit zich met Argentijns wangedrag: 'Pijnlijk, vulgair en ongepast'
i

Getty Images

Franse politiek bemoeit zich met Argentijns wangedrag: 'Pijnlijk, vulgair en ongepast'

Marcel Roes • 14:18, 24-12-2022 / Laatste Update: 03:07, 12-12-2023

De Argentijnen zijn slechte winnaars, vinden een hoop mensen in Frankrijk. Nadat Argentinië het WK 2022 won hebben diverse spelers beledigende dingen gezegd over Franse spelers. Dat zijn ze nu aardig zat in Frankrijk.

Zelfs tot op hoog politiek niveau spreken Franse mensen hun afkeer uit over de pesterijen. Een paar voorbeelden daarvan: keeper Emiliano Martínez verklaarde Kylian Mbappé dood, er werd veel gescholden en tijdens een optocht in Argentinië werd Mbappé afgebeeld op een doodskist die in fik was gezet.

FIFA

Bruno Le Maire, minister van Economie en Financiën, zegt dat de FIFA moet ingrijpen. : Sport draait om fairplay en respect voor de tegenstander. Het is niet gepast om beledigingen te uiten aan een ploeg die heeft verloren", zei Le Maire volgens de NOS.

Vulgair

De Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra beschreef het Argentijnse gedrag als "pijnlijk", "ongepast" en "vulgair". Ze zei: "Er is een sterk contrast tussen de Franse spelers, die gracieuze verliezers zijn. En de Argentijnen, die zich onelegante winnaars hebben getoond. Ik vond het erg onaangenaam om hun gedrag te zien."

Lees ook: Al 200.000 (Franse) mensen tekenden petitie om WK-finale over te laten spelen