Good boys! Voor de 1e keer geen Britse fans gearresteerd bij een WK
i

Getty Images

Good boys! Voor de 1e keer geen Britse fans gearresteerd bij een WK

Marcel Roes • 20:40, 13-12-2022 / Laatste Update: 16:20, 07-01-2024

Regelmatig zorgen Britse voetbalfans voor opschudding tijdens EK's en WK's. Herinner je je bijvoorbeeld nog het EK 2016 in Frankrijk? Toen gingen Engelse en Russische hooligans met elkaar op de vuist.

En vechten de Britten niet op een eindronde, dan zuipen ze zich wel klem en zorgen ze voor andere overlast - zo luidt het vooroordeel in elk geval. Maar bij het WK 2022 in Qatar waren de Britten good boys! Geen enkele Brit is gearresteerd.

De krant Daily Star schrijft dat het nooit eerder is gebeurd dat er geen enkele Brit is gearresteerd tijdens een WK voetbal.

Een woordvoerder van de Britse politie noemt het gedrag van Britten in Qatar "heel voorbeeldig". Er waren ongeveer 3.500 Engelse fans aanwezig toen Engeland in de 8e finale tegen Senegal speelde. Vanuit Wales waren er zo'n 3.000 man op de groepsfase afgekomen.

Bier

De woordvoerder vermoedt dat er een link is tussen het goede gedrag en de regels omtrent alcohol in Qatar. Het was best mogelijk om een biertje te scoren aldaar, maar de prijzen lagen aardig hoog en je moest er wel even naar zoeken.