Harry Kane na  gemiste penalty en uitschakeling Engeland: 'Ik zal hier mee moeten leren leven'
i

ANP

Harry Kane na gemiste penalty en uitschakeling Engeland: 'Ik zal hier mee moeten leren leven'

Joris Kaper • 10:36, 11-12-2022 / Laatste Update: 23:49, 11-12-2023

Voor Harry Kane was zaterdag niet de allerbeste avond uit zijn leven. De aanvaller verloor in de kwartfinale van het WK van Frankrijk en dat kwam mede door een gemiste strafschop van Kane. "Ik moet deze klap incasseren en zal de rest van mijn leven hiermee moeten leren leven", aldus de aanvaller tegen de BBC.

"Dit is voor mij persoonlijk en voor het hele team een flinke dreun", aldus Kane. De aanvaller schoot eerder in de wedstrijd tegen Frankrijk nog wel een penalty binnen (1-1), maar de 2e pingel, 7 minuten voor tijd, schoot de spits over, waardoor Frankrijk met 2-1 won.

Verantwoordelijkheid

Kane over zijn gemiste strafschop: "Ik heb qua voorbereiding niks verkeerds gedaan. Ik had veel vertrouwen toen ik de strafschop ging nemen, alleen de uitvoering was helemaal verkeerd." De aanvaller vindt dat hij verantwoordelijk is voor de uitschakeling van Engeland.

"Het komt aan op details. En als aanvoerder en degene die de penalty heeft gemist neem ik daar de verantwoordelijkheid voor", aldus Kane. "Mijn ploeggenoten hebben maximaal gestreden, dus op hen kan ik alleen maar trots zijn."