Internationale media lyrisch over Kudus: 'Een juweel waardoor Ajax kan cashen'
i

Getty Images

Internationale media lyrisch over Kudus: 'Een juweel waardoor Ajax kan cashen'

admin • 14:56, 29-11-2022 / Laatste Update: 23:43, 11-12-2023

Mohammed Kudus heeft met zijn sterke optreden in de wedstrijd tegen Zuid-Korea veel lof geoogst. Vanuit heel Europa wordt de aanvaller van Ajax bedolven onder de complimenten.

Kudus zorgde met 2 Ghanese doelpunten voor de 3-2-overwinning op concurrent Zuid-Korea, waardoor hij na de wedstrijd werd uitgeroepen tot man of the match.

Engelse en Duitse media

"Kudus, had het laatste woord in een meeslepend en intens spektakel', aldus The Guardian. De Duitse krant Der Westen vult aan: "Kudus is een juweel en maakt naam op het WK. Ook tijdens Zuid-Korea - Ghana betoverde hij iedereen en was hij weer de beste man op het veld. Hij zou weleens de grote ontdekking van het toernooi kunnen worden."

Italië

Ook La Gazzetta dello Sport komt woorden te kort: "Kudus, de Ajax-ster die Ghana laat vliegen. Het WK bevestigt alle lovende woorden over de Ghanese aanvaller, die overloopt van talent. Aan dribbelen, snelheid en fysieke kracht geen gebrek. Kudus is iemand die zich op 22-jarige leeftijd niet inferieur voelt aan Neymar."

Spanje

Naast de Engelse, Duitse en Italiaanse media heeft ook de Spaanse media Kudus omarmd. "Kudus presenteert zich aan de wereld', aldus Mundo Deportivo. "Kudus is ongetwijfeld 1 van de verrassingen van het toernooi. Daarnaast is hij nu al een serieuze kandidaat om in het sterrenteam van de groepsfase opgenomen te worden. Ajax kan gaan cashen."