Kleedkamerbeelden WK-finale duiken op: Kylian Mbappé gaf in de rust treffende speech

Bart van der Wijst • 18:02, 21-12-2022 / Laatste Update: 21:19, 11-12-2023

Kylian Mbappé is niet alleen een grote meneer op het veld, ook daarbuiten laat de vandaag 24 jaar geworden Fransman zich gelden. In de rust van de verloren WK-finale tegen Argentinië gaf de spits een indrukwekkende speech om zijn ploeggenoten op te peppen. Check het hierboven!

Bij rust keek Frankrijk tegen een kansloze 2-0-achterstand aan. De regerend wereldkampioen van dat moment had niks in te brengen tegen Lionel Messi en zijn landgenoten. Dus was het tijd om de rug te rechten, vond Mbappé.

Alles of niets

De beelden gingen viral op Twitter. "We kunnen niet slechter", foeterde Mbappé. Terwijl de rest van de kleedkamer aardig stil bleef, ging Mbappé verder: "We komen terug op het veld, we moeten het voor elkaar krijgen. We kregen 2 doelpunten tegen, we kunnen nog terugkomen. F*ck jongens, het WK is eens in de 4 jaar. F*ck!"

Bekijk de beelden hier.

Mbappés speech maakte wel wat los bij zijn teamgenoten. Ze knokten zich door 2 goals van de sterspeler terug tot 2-2 en persten er een verlenging uit. Daarin kwam Argentinië op voorsprong, maar door nog een goal (en dus de hattrick) van Mbappé was het na 120 minuten 3-3. Strafschoppen dus. Daarin was Argentinië uiteindelijk te sterk.