Leeuwen van de Atlas klauwen zich langs Canada: Marokko naar de 8e finale
i

Getty Images

Leeuwen van de Atlas klauwen zich langs Canada: Marokko naar de 8e finale

Marcel Roes • 18:54, 01-12-2022

Feest in Marokko en op alle plekken ter wereld waar Marokkanen zijn neergestreken! De Leeuwen van de Atlas wonnen van Canada met 1-2 en gaan door naar de 8e finale bij het WK 2022.

Goals nummer 1 en 2 vielen al snel. Canada, dat zo met zijn energie had gesmeten in de eerste groepswedstrijden, leek weer wat meer op het onervaren voetbaldwergje dat het eigenlijk is. Terwijl The Reds toch echt wat moois lieten zien in, vooral, de pot tegen België. Maar nu werd er geblunderd en kreeg Marokko veel te veel ruimte.

Hakim Ziyech maakte de openingstreffer, toen het Canadese goal totaal leeg was. Een snelle tegenaanval leidde de 0-2 in. Maar voor rust nog gleed Nayef Aguerd een voorzet achter zijn doelman: 1-2.

Nerveus

Nervositeit sloop in de Marokkaanse ploeg. De 2e helft was zwaar onder de maat. Canada kwam diverse keren vlakbij de gelijkmaker. In de 72e minuut kopte Atiba Hutchinson de bal via de lat op de lijn.

Alle nervositeit was onnodig trouwens, want bij Kroatië tegen België bleef het 0-0. Kroatië en Marokko overleven de groep.

2e keer