Lionel Messi bovenaan lijst meeste Man of the Match-titels op WK, Arjen Robben 3e
i

ANP

Lionel Messi bovenaan lijst meeste Man of the Match-titels op WK, Arjen Robben 3e

Joris Kaper • 15:38, 13-12-2022 / Laatste Update: 09:16, 12-12-2023

Lionel Messi pakte dit WK al 3 keer een trofee voor Man of the Match, waaronder na afloop van het duel tegen Oranje. Met zijn (tot nu toe) 3 trofeeën op dit WK heeft de Argentijn zich ook in het klassement van meeste MotM-titels op een WK bovenaan genesteld. En dat gaat ten koste van Cristiano Ronaldo, die nu 2e staat. Arjen Robben, die zijn laatste WK in 2014 speelde, staat trouwens op een mooie 3e plek.

Messi pakte tot nu toe 9 MotM-trofeeën op 4 WK's, terwijl hij nog kans maakt op nog 2 eretitels, mocht hij het goed doen in de halve finale en misschien de finale. Cristiano Ronaldo pakte dit WK 1 keer de ereprijs en kwam daarmee op 7 in totaal, ook op 4 WK's. Arjen Robben pakte er in totaal 6 in zijn carrière (op 3 WK's), maar hij is niet de enige Nederlander!

Totaal aantal Man of the Match titels op het WK

1. Lionel Messi - 9

2. Cristiano Ronaldo - 7

3. Arjen Robben - 6

4. Kylian Mbappé, Luka Modric, Luis Suarez - 5

5. Eden Hazard, Keisuke Honda, Harry Kane, Miroslav Klose, Thomas Müller, Neymar, Ji-Sung Park, James Rodriguez, Wesley Sneijder - 4

Kylian Mbappé (Frankrijk) en Luka Modric (Kroatië) zijn ook nog actief op het WK, dus wellicht kunnen zij op deze lijst nog stijgen.

Verleden in Nederland

Ook Wesley Sneijder staat dus in de top 5 van meeste MotM-titels op een WK. En daarnaast zien we nog 3 spelers met een verleden in de Eredivisie: Luis Suarez (Ajax, FC Groningen), Keisuke Honda (VVV-Venlo) en Ji-Sung Park (PSV).