Lionel Messi gaat nog niet met interlandpensioen: 'Ik wil als wereldkampioen blijven spelen'
i

Getty Images

Lionel Messi gaat nog niet met interlandpensioen: 'Ik wil als wereldkampioen blijven spelen'

Jeroen Rooseboom • 22:50, 18-12-2022 / Laatste Update: 22:42, 11-12-2023

Lionel Messi heeft eindelijk de media toegesproken nadat hij met Argentinië het WK won na een zinderende finale tegen Frankrijk. De kleine Argentijn ging in op hoe belangrijk deze prijs voor hem is en hij verklapte dat hij nog niet klaar is bij het Argentijnse elftal.

Voor de camera's liet hij zijn emoties de vrije loop en het was duidelijk hoe erg hij van het moment genoot. "Het is gek en geweldig dat het zo is gelopen. Ik wilde dit heel graag. Ik wist dat God het mij zou geven, als we er maar hard voor zouden werken. Nu is het aan ons, de spelers en de supporters, om hier van te genieten", aldus Messi, die nu zo'n beetje elke prijs heeft gewonnen die er te winnen valt.

Zie ook: 🎥 | De kroon op zijn carrière: Lionel Messi heeft de wereldbeker te pakken en laat niet meer los

Veel geleden

"Kijk eens naar deze beker, hij is prachtig", ging hij verder. "We hebben veel geleden, maar we hebben het gehaald. We kunnen niet wachten om in Argentinië te zijn en te zien hoe gek het gaat worden. Dit was de trofee waar ik al mijn hele leven naar verlangde. Dit was mijn droom van kinds af aan."

Het winnen van de wereldbeker betekent niet het einde van Messi in het shirt van Argentinië, verzekerde hij. "Ik ga niet met pensioen bij het Argentijnse nationale team. Ik wil als wereldkampioen blijven spelen. Dit is mijn grote passie, mijn grote liefde."

Lees ook: Media prijzen Messi volledig de hemel in: ‘Vandaag is Messi de beste speler geworden, sorry Diego’