Messi heeft geen excuses voor schokkende nederlaag: 'We hebben alles nog wel in eigen hand'
i

Getty Images

Messi heeft geen excuses voor schokkende nederlaag: 'We hebben alles nog wel in eigen hand'

Eimert Pruis • 18:32, 22-11-2022 / Laatste Update: 07:45, 08-01-2024

De schokkende nederlaag van WK-titelkandidaat Argentinië tegen Saoedi-Arabië (2-1) is hard aangekomen bij sterspeler Lionel Messi "We hadden niet verwacht zo te beginnen. Nu moeten we ons voorbereiden op wat nog komt. We moeten de volgende wedstrijden winnen en dat hebben we in eigen hand."

"Er zijn geen excuses. Deze groep is sterk en heeft het al laten zien. Nu moeten we laten zien dat dit een echte groep is. Het is een situatie die we lang niet hebben meegemaakt", zei de aanvaller van Paris Saint-Germain verder. De voetballers van Argentinië waren lange tijd ongeslagen en begonnen als een van de favorieten aan het toernooi.

Mexico en Polen nog

Argentinië speelt in de groepsfase nog tegen Mexico en Polen, normaal gesproken sterkere teams dan de mondiale nummer 51 Saoedi-Arabië. Dit toernooi is hoogstwaarschijnlijk het laatste WK voor Messi, die dinsdag vanuit een strafschop voor het enige Argentijnse doelpunt zorgde.

Geschiedenis

De Fransman Hervé Renard, de bondscoach van de Saoedische stuntploeg, voelde zich gezegend. "We hebben geschiedenis geschreven voor het voetbal. Dit resultaat zal voor altijd blijven, dat is het belangrijkste. Maar we moeten ook vooruitkijken. We hebben nog twee moeilijke wedstrijden voor de boeg."