Messi over confrontatie tegen Oranje: 'Het gaat een zware wedstrijd worden'
i

Getty Images

Messi over confrontatie tegen Oranje: 'Het gaat een zware wedstrijd worden'

admin • 11:08, 04-12-2022 / Laatste Update: 06:50, 12-12-2023

Lionel Messi was zaterdagavond weer ouderwets in vorm. Met diverse dribbelacties en een doelpunt zorgde hij voor een moeilijke avond voor de Australische verdedigers. In de kwartfinale wacht nu het Nederlands elftal. Messi en bondscoach Lionel Scaloni blikken vooruit en kijken uit naar de wedstrijd tegen Oranje.

De Argentijnse sterspeler denkt dat het zwaar gaat worden tegen het Nederlands elftal: "Ze speelden gisteren goed en gaan het ons niet makkelijk maken. Het is een zware tegenstander die over uitstekende spelers beschikt. Zij staan niet voor niets in de kwartfinale. Het WK was al zwaar, maar nu we in de kwartfinale staan zal het een zware wedstrijd gaan worden."

Scaloni kijkt uit naar Nederland

Ook bondscoach Scaloni blikte vooruit en gaf aan uit te kijken naar een confrontatie met Van Gaal: "Het maakt me trots dat ik het mag opnemen tegen Van Gaal", liet hij na afloop van het duel met Australië weten. "Hij was al een grootheid toen ik nog speelde bij Deportivo La Coruña en hij heeft veel belangrijke dingen gedaan voor het voetbal. Het gaat een hele mooie wedstrijd worden tussen twee landen met een grote historie."

Geschiedenis Nederland - Argentinië

Het is niet de 1e keer worden dat beide landen elkaar tegenkomen op een WK. Tijdens de editie in 2014 troffen de teams elkaar in de halve finale. Beide landen kwamen toen niet tot scoren, waarna de Argentijnen de penalty's beter namen en Nederland het toernooi moest verlaten. In 1998 liep het voor Oranje beter af. Toen stonden de landen ook in de kwartfinale tegenover elkaar. Dankzij het iconische doelpunt van Dennis Bergkamp wist Nederland toen wel te winnen. Het werd destijds 2-1 voor de Oranje leeuwen.