Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje op weg naar de finale van het WK 2022
i

Getty Images

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje op weg naar de finale van het WK 2022

Brian Vesseur • 17:53, 04-12-2022 / Laatste Update: 08:22, 08-01-2024

Nederland won zaterdagmiddag van de Verenigde Staten (3-1) op het WK 2022 en neemt het in de kwartfinale op tegen Argentinië. De ontmoeting met Lionel Messi & zijn vrienden is komende vrijdag. Maar wat gebeurt er daarna? Wie zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje op weg naar de finale van het WK 2022?

Mogelijke tegenstanders Oranje op WK 2022

Eerst wacht dus Argentinië. Vervolgens zijn er 4 mogelijke tegenstanders: Japan neemt het in de achtste finale op tegen Kroatië, Brazilië speelt tegen Zuid-Korea. De winnaars van die 2 wedstrijden staan tegenover elkaar in de kwartfinale, de winnaar dáárvan speelt tegen Nederland (of Argentinië).

LEES OOK: 🎥 | Denzel Dumfries en Cody Gakpo bidden samen: ‘We hebben bijzondere momenten gehad’

Oranje speelde tot nog toe nog niet tegen een Europese tegenstander. Brazilië lijkt de favoriet te zijn van de 4 bovengenoemden landen en daarmee dus de volgende mogelijke tegenstander van Oranje op het WK 2022.

Finale

En de finale dan? In principe kunnen álle landen uit 'de andere kant' van het speelschema tegen Nederland in de finale komen. Die wedstrijden zijn: Engeland - Senegal, Frankrijk - Polen, Marokko - Spanje en Portugal - Zwitserland.