Nederland - Argentinië: Weerzien van Ángel Di María met 'slechtste coach ooit' Louis van Gaal?
i

Pro Shots

Nederland - Argentinië: Weerzien van Ángel Di María met 'slechtste coach ooit' Louis van Gaal?

Joris Kaper • 15:16, 08-12-2022

Mocht Ángel Di María vrijdag fit genoeg zijn om te spelen met Argentinië tegen Nederland, dan betekent dat een weerzien met zijn oude coach. Louis van Gaal was namelijk de coach van Manchester United toen ook Di María daar onder contract stond. Maar een heel gelukkig huwelijk werd dat niet.

De Argentijn vertrok in 2015 na 1 (moeizaam) seizoen alweer uit Manchester en noemde Van Gaal achteraf 'zijn slechtste coach ooit.' Vrijdag komen speler en coach elkaar wellicht weer tegen in de kwartfinale van het WK. Op een persconferentie werd Van Gaal gevraagd naar de speler.

'Hij is één van de weinigen'

Van Gaal: "Ángel Di María is gewoon een hele goede voetballer, die toen hij in Manchester speelde, heel veel last in de privésfeer had. Er is ingebroken bij hem. Dat heeft ook zijn vorm beïnvloed in dat jaar. Dat hij mij de slechtste trainer noemt... Dat is één van de weinige spelers die dat heeft gezegd," aldus de bondscoach.

Hij vervolgt: "Meestal is dat andersom. Ik vind het niet leuk dat Ángel dat geroepen heeft. Maar het is niet anders. Een coach moet wel eens beslissingen nemen die niet goed zijn."