Olivier Giroud deed op WK alsof hij geen Engels sprak om shirt niet te hoeven ruilen

Bart van der Wijst • 12:23, 23-12-2022 / Laatste Update: 07:38, 12-12-2023

Olivier Giroud kende op persoonlijk vlak een goed WK. De Franse spits scoorde 4 keer én werd topscorer aller tijden van het land. Ook ging hij naar huis met het shirt van Australië-speler Jackson Irvine, al is diens collega Jason Cummings daar minder blij mee.

Cummings speelde met zijn land hun openingswedstrijd tegen Frankrijk. De Australiërs kwamen met 1-0 voor, alleen de latere vice-wereldkampioen ging er alsnog met de zege vandoor: 1-4.

Shirtje ruilen?

De speler van Central Coast Mariners was omringt door wereldsterren en hoopte na afloop een shirtje te scoren. Cummings kwam alleen bedrogen uit, zo vertelt hij aan The Project. "Ik ging voor de hoogste, Mbappé. Hij vertelde om af te spreken bij de kleedkamers", blikte Cummings terug. Maar onderweg naar het kleedlokaal kwam hij echter Giroud tegen.

"Ik vroeg hem: 'Giroud, please man. Mag ik je shirt? Ik ben een grote fan, mag ik je shirt?'", herinnerde Cummings zich. "En hij liep gewoon langs me af, deed alsof hij nooit Engels had gesproken. Hij heeft 10 jaar in de Premier League gevoetbald! Hij liep zo langs me af...", sipte de Australische spits.

Reactie Giroud

Wat bleek achteraf; Giroud had zijn shirt al vergeven aan Cummings' collega Jackson Irvine. Op Twitter schreef de Fransman. 'Hi Jackson Irvine. Hoe is mijn Engels, maat?' Fantastisch!