🎥 | Noa Vahle vraagt Infantino naar aantal dode arbeiders in Qatar: 'Tragedie'

Trevor Wagener • 14:49, 16-12-2022 / Laatste Update: 22:10, 11-12-2023

FIFA-preses Gianni Infantino heeft het weer te pakken op deze vrijdag: bij het perspraatje op het WK in Qatar werd de voorzitter door SBS6-verslaggeefster Noa Vahle gevraagd naar het exacte aantal doden tijdens de bouw van de WK-stadions, en Infantino gaf antwoord op z'n Infantino's.

"Elk persoon dat overlijdt, is er 1 te veel", rouwde de bobo. "Dat is een tragedie. Voor diegene zelf, diens familie, zijn collega's, ons... iedereen." De cijfers die Vahle opsomde, klopten niet volgens Infantino.

Infantino over aantal dode arbeidsmigranten in Qatar

"Dat zijn 2 verschillende percentages. Die 3 overledenen stierven bij de bouw van de stadions, die 400/500 andere sterfgevallen vonden bij allerlei algemene werkzaamheden - die sinds 2014 in gang gezet werden - plaats." Nadien volgde zijn uitleg over de vage presentatie van de aantallen.

"We willen de juiste indruk wekken en voorkomen dat de verkeerde getallen een eigen leven gaan leiden. Zoals aangegeven: elk verlies van een leven is er 1 te veel. Wij als FIFA hebben er alles aan gedaan om het welzijn van de arbeidsmigranten te waarborgen en hun veiligheid te garanderen. Hier zullen we mee aan de slag blijven gaan, om zodoende het wereldkampioenschap voetbal op een zo goed mogelijke manier te etaleren en uiteindelijk de levens van zo veel mogelijk families beter te maken."