🎥 | René van der Gijp: 'Vind dat deze voetballer het dichtst bij Messi in de buurt komt'

admin • 12:57, 18-12-2022 / Laatste Update: 09:38, 12-12-2023

Net als iedere voetballiefhebber heeft ook René van der Gijp zin in de WK-finale van zondagmiddag tussen Frankrijk en Argentinië. Bij de uitzending van De Oranjewinter van zaterdag blikte Gijpie alvast vooruit.

"Ik lig ook maar in de serre, weet je wel? Lag daar beelden van Pelé te bekijken, net als video's van dikke Ronaldo uit zijn Barcelona-tijd... maar die laatste was dus gewoon sneller dan (Kylian) Mbappé he? Dat was niet normaal, meer."

Pelé good, Maradona better, George Best

Van der Gijp verwacht veel van Les Bleus, maar weet dat Argentinië - met grootheid Lionel Messi voorop - er alles aan zal doen om de wereldbeker mee te nemen naar Zuid-Amerika. "Messi is verschrikkelijk goed maar wie als voetballer naar mijn mening het dichtst bij hem kwam, was George Best."

De in 2005 overleden Noord-Ierse grootheid wordt door velen in 1 adem genoemd met de eerder genoemde grootheden, samen met Diego Maradona, Johan Cruijff en anderen. "Best dribbelde net zo", ging Van der Gijp verder. "In dat 'heel vaak die bal aanraken'. Waanzinnig!" Volgens Johan Derksen kreeg Best niet dezelfde eer als een Messi of Mbappé van tegenwoordig. "Hij speelde voor Noord-Ierland, die kwamen nooit op een groot toernooi."