Programma WK dag 16: op papier spannendste 8e finale en topfavoriet Brazilië in actie
i

Getty Images

Programma WK dag 16: op papier spannendste 8e finale en topfavoriet Brazilië in actie

Eimert Pruis • 09:35, 05-12-2022 / Laatste Update: 15:56, 08-01-2024

Het heerlijk dagje is aangekomen (Sinterklaas)....op dag 16 van het WK. We zijn al eventjes over de helft en ook de helft van de achtste finales zitten er op. Nog 4 achtste finales te gaan met 2 wedstrijden deze maandag op het programma. De favorietste ploeg op dit WK komt in actie.

We beginnen eerst met de op papier spannendste 8e finale tussen Japan en Kroatië. De bookmakers hebben een lichte voorkeur voor de vice-wereldkampioen, maar Japan versloeg al Duitsland en Spanje. Kunnen de Japanners ook de Kroaten op de pijnbank leggen?

La Seleção

Daarna volgt topfavoriet Brazilië. La Seleção kende 2 probleemloze wedstrijden tegen Servië (2-0) en Zwitserland (1-0), maar daarna volgde een pijnlijk verlies tegen Kameroen (1-0). Bondscoach Tite zal nu weer het basisteam opstellen en kan zelfs weer gebruikmaken van de in de 1e wedstrijd geblesseerd geraakte Neymar. Gaan we weer ouderwets genieten van de 'Goddelijke kanaries'?

Hieronder het programma. Deze maandag zal je alles kunnen op volgen hier op Sportnieuws.nl. Van tv-gidsen, handige informatie tot opstellingen en verslagen.

Programma WK maandag 5 december

16.00 uur: Japan - Kroatië

20.00 uur: Brazilië - Zuid-Korea