Stéphanie Frappart gaat geschiedenis schrijven: Française wordt eerste vrouwelijke scheids op WK
i

Pro Shots

Stéphanie Frappart gaat geschiedenis schrijven: Française wordt eerste vrouwelijke scheids op WK

Bart van der Wijst • 21:26, 29-11-2022 / Laatste Update: 23:27, 11-12-2023

Tot nu toe mocht Stéphanie Frappart (38) alleen maar de borden voor blessuretijd en wissels omhoog houden tijdens het WK, maar daar komt verandering in. De Française is door de FIFA aangewezen voor het duel tussen Duitsland en Costa Rica aanstaande donderdag. Dat maakte de wereldvoetbalbond dinsdag bekend.

Frappart mocht net als haar vrouwelijke collega's Salima Mukansanga (Rwanda) en Yoshimi Yamashita (Japan) naar het WK, alleen geen van de drie mocht tot nu toe een wedstrijd fluiten. Er werd gesmiespeld dat de FIFA het niet aandurfde om de vrouwen te laten fluiten in Qatar, een land waar vrouwen niet veel rechten hebben.

Toch mag Frappart als eerste van de drie nu écht aan de bak. De wedstrijd tussen Duitsland en Costa Rica in Groep E gaat nog ergens over, beide landen kunnen nog door naar de knockout-fase. Frappart krijgt hulp van haar assistentes Neuza Back and Karen Diaz.

This Thursday, an all-female refereeing trio will take charge of a men’s @FIFAWorldCup match for the first time.

Stéphanie Frappart will be joined by assistants Neuza Back and Karen Diaz in overseeing @fedefutbolcrc against @DFB_Team.

History in the making! 🙌 pic.twitter.com/KusT7SOUn9

— FIFA.com (@FIFAcom) November 29, 2022

De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie fluit het belangrijke duel tussen Polen en Argentinië op woensdag.