'Marokko-smaakmaker Ounahi wil naar Serie A en kan naar deze topclubs'
i

Pro Shots

'Marokko-smaakmaker Ounahi wil naar Serie A en kan naar deze topclubs'

Trevor Wagener • 20:17, 22-12-2022 / Laatste Update: 04:07, 12-12-2023

WK-sensatie Azzedine Ounahi kan zich opmaken voor een transfer. Volgens verschillende buitenlandse media moet Napoli de nieuwe werkgever van de Angers-middenvelder worden.

De 22-jarige Ounahi speelde zich het voorbije WK 2022 in Qatar in de kijker door met de Marokkaanse voetbalploeg een historische 4e plek te behalen. De ploeg van bondscoach Walid Regragui verloor na een spetterend toernooi de halve finale van de latere runner up Frankrijk (2-0) en ging in de troostfinale moegestreden onderuit tegen Kroatië (2-1).

Samen met enkele ploeggenoten behoorde Ounahi tot 1 van de absolute uitblinkers van Regragui's keurkorps. Volgens onder meer L'Équipe en Foot Mercato is de Serie A-koploper in de markt om hem over te nemen. Het coachloze Angers staat troosteloos onderaan in de Ligue 1 en kan de eventuele Ounahi-miljoenen goed gebruiken. Eerder ging er rond dat Leicester City hem eveneens op de radar had.

Interesse voor Marokko-uitblinker

Ounahi moet een slordige 45 miljoen euro kosten. Volgens de verhalen gaat zijn voorkeur uit voor een transfer naar Italië. Internazionale zou de situatie eveneens in de gaten houden. Olympique Marseille toonde daarbij ook interesse, maar lijkt gezien Ounahi's smaak achter het net te vissen. Daarbij wil Angers bij een mogelijke deal financiële zekerheid: iets dat in Zuid-Frankrijk altijd nog maar de vraag is.