Tuchel in de race om Flick op te volgen als bondscoach Duitsland
i

Getty Images

Tuchel in de race om Flick op te volgen als bondscoach Duitsland

admin • 17:40, 06-12-2022 / Laatste Update: 22:02, 07-01-2024

Kicker meldt dinsdag dat Hansi Flick op korte termijn zomaar zou kunnen vertrekken als bondscoach van Duitsland. Hij zou hiermee Oliver Bierhoff achterna gaan. Een mogelijk opvolger voor Flick is ook al bekend: Thomas Tuchel.

Hoewel Flick woensdag pas in gesprek gaat met de Duitse voetbalbond, laat Kicker de naam van de mogelijke nieuwe bondscoach Tuchel al vallen. Fredi Bobic en Ralf Rangnick zijn naast Tuchel in beeld om Bierhoff op te volgen.

Afwijzing Bayer Leverkusen

Afgelopen oktober schreef de Engelse krant Telegraph al dat Tuchel zou open staan voor de klus als bondscoach van Duitsland. Een baan als hoofdtrainer bij Bayer Leverkusen wees de oud-coach van Chelsea van de hand, maar voor het nationale elftal van de Duitsers zou de coach graag een uitzondering willen maken.

Verloren WK

Duitsland kende een zeer teleurstellend verlopen WK. Duitsland vloog er in de groepsfase al uit door een teleurstellende 1-2-nederlaag tegen Japan, een gelijkspel tegen Spanje (1-1) en een 2-4 zege op Costa Rica. De zege was echter niet genoeg voor een plaats in de 8e finales, waardoor de Duitsers er net zoals in 2018 roemloos uitvlogen.