TV-gids: hier kijk je de WK-finale Argentinië - Frankrijk
i

Getty Images

TV-gids: hier kijk je de WK-finale Argentinië - Frankrijk

admin • 10:17, 18-12-2022 / Laatste Update: 10:37, 08-01-2024

Na precies 29 dagen en vele bijzondere wedstrijden komt er zondag een einde aan het WK voetbal in Qatar. Nog 1 keer zullen de volksliederen gespeeld worden, gevolgd door de aftrap van de grootste én belangrijkste wedstrijd van het toernooi: de finale! Check hier op welke zender je de finale tussen Argentinië en Frankrijk kan bekijken.

Hier kijk je naar Argentinië - Frankrijk

De WK-finale gaat om 16.00 van start en is te zien op de zender NPO 1. Omdat het dé wedstrijd van het toernooi is, is het vanzelfsprekend dat er voor de wedstrijd een uitgebreide voorbeschouwing te zien is. Deze zal om 15.00 uur op dezelfde zender beginnen.

Lees ook: ‘Zorgen bij Frankrijk: WK-finale Olivier Giroud in gevaar door blessure aan knie’

Eerdere ontmoetingen

In deze allesbeslissende wedstrijd is er maar één kans op groot succes voor Argentinië en Frankrijk. De landen kwamen elkaar 12 keer eerder tegen in de geschiedenis.

In deze wedstrijden was er 6 keer winst voor Argentinië, 3 keer werd er gelijkgespeeld en 3 keer kon Frankrijk zich tot winnaar kronen. De laatste keer dat beide landen het tegen elkaar opnamen was tijdens de 8e finales van het WK in 2018. Toen zegevierde Frankrijk in een spectaculaire wedstrijd met 4-3. De Argentijnen hebben dus iets recht te zetten.