FIFA-preses Gianni Infantino noemt WK 2022 in Qatar het 'beste WK ooit'
i

Pro Shots

FIFA-preses Gianni Infantino noemt WK 2022 in Qatar het 'beste WK ooit'

Trevor Wagener • 13:50, 16-12-2022 / Laatste Update: 06:03, 08-01-2024

FIFA-baas Gianni Infantino heeft, 2 dagen voor het einde van het WK 2022 in Qatar, de pers vrijdag nog eens te woord gestaan. De preses deed opnieuw enkele opmerkelijke uitspraken.

Hij noemde het WK onder meer 'het beste WK ooit'. Maf, want vanwege het meermaals schenden van de mensenrechten is het gastland enorm omstreden. Volgens Infantino heeft het eindtoernooi laten zien dat voetbal 'een verbindende kracht' heeft.

"We hebben 62 wedstrijden gezien zonder incidenten en met een geweldige, positieve sfeer. Er waren liefst 3,27 miljoen toeschouwers in de stadions. Men kwam samen, vergat problemen en had plezier. Qua kijkcijfers tikken we de 5 miljard aan. Zoals men kon zien: het WK was een groot succes."

'Infantilo'

Ook waren de sportieve prestaties uniek, aldus de Zwitserse Italiaan. "Voor de allereerste keer hebben we teams uit alle continenten teruggezien in de knock-outfase. Daarbij is er voor het eerst een WK-wedstrijd gefloten door een vrouw, de Franse Stéphanie Frappart. En ze deed het erg goed."

Infantino bedankte nadien alle betrokken medewerkers, arbeidskrachten en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het volgens hem 'beste WK ooit'. Hm...