🎥 | Te gek: feestelijk ontvangst voor Marokko-selectie na historische WK-prestatie

Trevor Wagener • 21:04, 20-12-2022 / Laatste Update: 15:28, 08-01-2024

Wat een beelden: dúizenden fans hebben in de Marokkaanse hoofdstad Rabat dinsdagavond het nationale voetbalteam onder luid gejuich onthaald. Uren voor aankomst van de spelers was er al een grote mensenmassa in de stad, aldus staatspersbureau MAP.

De uitzinnige supporters droegen shirt, zwaaiden met vlaggen, zongen, dansten en eerden de spelers met hun trots. Volgens eerder genoemde persbureau verliepen de festiviteiten in een prima sfeer. 8000 agenten zouden zijn ingezet om de boel in goede banen te leiden.

Dima Maghreb

Op het vliegveld werd het elftal in een konvooi de binnenstad in gereden. De ploeg van bondscoach Walid Regragui kwam onder meer langs het koninklijk paleis, waar koning Mphammed VI de voetballers zal huldigen. Eerder feliciteerde de hoogheid de selectie al schriftelijk. Ook bedankte hij hen voor de historische prestatie.

Marokko was de grote verrassing op het WK in Qatar, waar de ploeg pas in de halve finales door Frankrijk werd uitgeschakeld. De Marokkanen bereikten als 1e Afrikaanse land de laatste 4 op het WK. Het team van bondscoach Walid Regragui verloor zaterdag de wedstrijd om de 3e plaats tegen Kroatië met 2-1.