Vreemde conclusie FIFA-expert Oliseh na makkelijk vallende Ronaldo: 'Geniaal'
i

Pro Shots

Vreemde conclusie FIFA-expert Oliseh na makkelijk vallende Ronaldo: 'Geniaal'

Joris Kaper • 16:02, 26-11-2022 / Laatste Update: 03:00, 12-12-2023

Een groep van 4 technische experts van de FIFA heeft zaterdagochtend tijdens een persmoment teruggekeken op de 1e speelronde in de groepsfase van het WK. 1 opmerkelijk moment deed daarbij de wenkbrauwen fronsen.

Eén van de technische experts van de FIFA, oud-Ajacied Sunday Oliseh, ging in op een omstreden penalty, die werd gegeven aan Portugal in het duel met Ghana. Cristiano Ronaldo ging voorafgaand aan de pingel makkelijk naar de grond, en de scheids zag er een penalty in. Oliseh noemt dat moment echter

Omstreden strafschop Ronaldo

Meest opvallende uit de bijeenkomst was de reactie op een omstreden strafschop van Portugal. Aanvoerder Ronaldo zocht zeer opzichtig naar een penalty, maar kreeg hem ook. Ghana werd vervolgens de dupe van en verloor het duel met de Portugezen nipt. Oliseh zag er echter weinig kwaad in: "Geniaal", zo noemde hij het moment.

'Echt geniaal'

"Mensen mogen zeggen wat ze willen over hem, maar de slimmigheid waarmee hij wacht op contact, zijn been laat hangen en contact maakt: dat is echt geniaal", aldus de Nigeriaanse oud-trainer van Fortuna Sittard. In plaats van kritiek te uiten wil Oliseh meer waardering voor zulke 'slimmigheden'.

"Geef aanvallers nou eens een compliment voor het feit dat ze handiger worden", zegt de oud-voetballer. "De VAR is een van de redenen waarom meer strafschoppen gegeven worden. Een scheidsrechter kan 3 of 4 keer een situatie bekijken, dus het is een extra kans," aldus Oliseh.

Behalve Oliseh zitten ook oud-Arsenal-manager Arséne Wenger, oud-Milan-coach Alberto Zaccheroni en oud-kepper Faryd Mondragón in de commissie.