Waarom Kroatië-verdediger Dejan Lovren Disney haat
i

Getty Images

Waarom Kroatië-verdediger Dejan Lovren Disney haat

Marcel Roes • 14:51, 17-12-2022 / Laatste Update: 09:17, 07-01-2024

De 33-jarige verdediger Dejan Lovren probeert zaterdag met Kroatië brons te pakken bij het WK voetbal in Qatar. De voormalige speler van onder meer Liverpool en Lyon (nu van Zenit) deed alle 6 eerdere duels van begin tot eind mee. Hij heeft zeg maar een abonnement op de basis.

Een abonnement op de streamingdienst van Disney heeft-ie juist niet meer. Lovren liet via een tweet zien, dat hij zijn subscription stopzette. "Walgelijk dat Disney!", schreef hij erbij.

LHBTI

Wat kan Lovren zo hebben gestoord aan de avonturen van pakweg Mickey Mouse of Kwik, Kwek en Kwak? Vermoedelijk is Lovren het niet eens met de houding van Disney tegenover de lhbti-gemeenschap. Disney komt op voor de rechten van die gemeenschap. Ook beloofde Disney-directeur Karey Burke dat er meer lhbti-personages in producties voor zullen komen.

Alhoewel Lovren dus niet duidelijk zei wat hij nou zo 'walgelijk' vond, lijkt bovenstaande wel de reden te zijn. Ook fans van Liverpool, die hem jaren op handen droegen, zien dat als de reden.