Wat een opluchting: Oranje valt toch nog in de prijzen met bedenkelijke statistiek
i

Getty Images

Wat een opluchting: Oranje valt toch nog in de prijzen met bedenkelijke statistiek

Jeroen Rooseboom • 14:26, 19-12-2022 / Laatste Update: 08:28, 12-12-2023

Het WK in Qatar zit erop: Argentinië is wereldkampioen en het Oranje van Louis van Gaal werd vrij roemloos in de kwartfinale naar huis gestuurd. In het land was veel kritiek op de speelwijze van het Nederlands elftal, maar we zijn toch in iets de beste van alle deelnemers aan het WK in Qatar.

Nederland is namelijk het enige land wat niet heeft verloren. We gingen er weliswaar in de kwartfinale uit na strafschoppen tegen de latere winnaar, maar we hebben niet verloren na 90 of 120 minuten. Finalisten Argentinië (tegen Saoedi-Arabië, 2-1) en Frankrijk (tegen Tunesië, 1-0) gebeurde dat wel.

Lees ook: Dat tikt lekker aan! Veiling Oranjeshirts voor arbeidsmigranten levert 380.000 euro op

Podiumplaats op gebied van kaarten

Ook op een ander gebied deed Nederland het goed. Nou ja, goed is hierbij relatief. Nederland bezet namelijk de 3e plaats op de ranglijst voor meeste gele kaarten. Nummer 1 is Argentinië (17) en de 2e plaats wordt bezet door Saoedi-Arabië (14). Oranje pakte er 13. Bijzonder is wel dat het Arabische land en Nederland een stuk minder wedstrijden speelde dan de 7 van de Zuid-Amerikanen, respectievelijk 3 en 5.