🎥 | Frankrijk is WK-halvefinalist en kan penaltymisser Harry Kane danken

Trevor Wagener • 23:03, 10-12-2022 / Laatste Update: 18:25, 07-01-2024

Frankrijk speelt de halve finale op het WK 2022 in Qatar aanstaande woensdag om 20.00 uur tegen Marokko! Zaterdagavond waren Les Bleus over 90 minuten en een beetje ín een krankzinnig slot sterker dan Engeland: 1-2.

Aurélien Tchouaméni zette de Fransen na iets meer dan een kwartier op voorsprong. De middenvelder stond ongedekt in het middenveld en haalde van afstand verwoestend uit voor 1-0.

Nadien kwam Engeland meteen uit de schulp, wat tot gouden kansen voor onder meer Harry Kane leidde. De Tottenham Hotspur-spits wilde kort daarna een penalty, maar kreeg deze - nog - niet. Na de pauze zette The Three Lions de jacht op de gelijkmaker in, maar gevaarlijke inzetten van Jude Bellingham en Harry Maguire troffen geen doel.

Game on

'Loon naar werken' kwam er wel toen Tchouameni Bukayo Saka onderuithaalde in het strafschopgebied. Kane benutte dát gegeven buitenkansje wel. Kort daarna leek Engeland zelfs op weg naar een voorsprong, maar opnieuw zag Maguire een poging stranden.

Nadien maakte Olivier Giroud zich onsterfelijk door al koppend - via Maguire - de 1-2 voor Frankrijk aan te tekenen. Hoewel Frankrijk de voorsprong met man en macht probeerde te verdedigen, had het aan zichzelf te wijten dat het de spanning terugbracht in de wedstrijd.

Invaller Mason Mount werd in zijn rug geduwd en na de zoveelste VAR-check ging de bal op de stip. De eerder nog trefzekere Kane fáálde bij deze inspanning: hij schoot hoog over, en ondanks 8 minuten extra tijd kwam dé kans niet meer en ging niet de Cup naar huis, maar Gareth Southgate en consorten.