Alderweireld over zijlijn-discussie met De Bruyne: 'Snap dat Kevin 'houd je bek' zei'
i

Getty Images

Alderweireld over zijlijn-discussie met De Bruyne: 'Snap dat Kevin 'houd je bek' zei'

Trevor Wagener • 13:09, 16-12-2022 / Laatste Update: 11:13, 07-01-2024

Toby Alderweireld is teruggekomen op zijn WK-discussie die hij enkele weken geleden met Kevin De Bruyne tijdens het groepsduel van België met Canada voerde. De oud-Ajacied en Manchester City-spelmaker gingen viral nadat zij het aan de zijlijn verbaal met elkaar aan de stok kregen.

De Bruyne deed het moment destijds al af als een tactisch ruzietje. "Zoiets blijft niet hangen", zei de middenvelder destijds. Alderweireld bevestigde dat. De verdediger, die eveneens kenbaar maakte door te gaan als international, begreep De Bruynes frustratie wel op dat moment.

Heat of the moment

"We hadden net 35 minuten lang onder druk gestaan, dan kan het er wel eens op zo'n manier uit komen." De Bruyne besprak na de onverdiende winnende goal van Michy Batshuayi meteen met toenmalig bondscoach Roberto Martínez waarna Alderweireld zich ermee ging bemoeien, tot grote ergernis van De Bruyne.

"Houd je bek", beet hij Alderweireld toe. "Ik snap wel dat Kevin dat zei", ging de oud-Ajacied verder. "Ik had daarvoor ook iets geroepen, in het heetst van de strijd. Zoiets maakt gewoon stresshormonen vrij. Tegelijk toonde dat moment ook aan dat we ermee bezig zijn: als het ons niks zou interesseren, zouden we het laten gaan."