Franse voetbalbond dient klacht in na racistische berichten aan WK-gangers

Trevor Wagener • 17:53, 20-12-2022 / Laatste Update: 12:38, 07-01-2024

De Franse voetbalbond heeft dinsdag de racistische acties aan de adressen van Kingsley Coman, Aurélien Tchouaméni en Randal Kolo Muani veroordeeld. De FFF heeft ook gezegd dat er binnenkort een klacht ingediend wordt.

"Na de WK-finale waren meerdere spelers van het Franse team onderwerp van onacceptabele racistische en onaanvaardbare hatelijke opmerkingen op social media. De FFF zal een klacht indienen tegen de makers van deze berichten", schreef de bond op Twitter.

Discriminerende berichten

Frankrijk verloor zondag de WK-finale van Argentinië (3-3 na verlening, 2-2 na 90 minuten en 4-2 na strafschoppen). Coman en Tchouaméni faalden vanaf 11 meter, en Kolo Muani schoot in de verlenging op Argentinië-keeper Emiliano Martínez. Nadien kregen zij online vieze racistische berichten toegestuurd.

Bayern München steunde speler Coman eveneens met een aansterkende boodschap. "FC Bayern veroordeelt met klem de racistische uitlatingen aan het adres van Kingsley. Racisme heeft geen enkele plaats in deze sport of samenleving. De Bayern-familie staat achter jou, King", viel te lezen op Twitter.

Der FC Bayern verurteilt die rassistischen Anfeindungen gegen Kingsley Coman aufs Schärfste!

Die FC Bayern-Familie steht an deiner Seite, lieber King – Rassismus hat weder im Sport noch in unserer Gesellschaft Spielraum. pic.twitter.com/mg6r6B0UV0

— FC Bayern München (@FCBayern) December 19, 2022