Bondscoach Regragui over uitbarstingen van Marokko-spelers: 'Overdreven reactie'
i

Pro Shots

Bondscoach Regragui over uitbarstingen van Marokko-spelers: 'Overdreven reactie'

Trevor Wagener • 21:12, 17-12-2022 / Laatste Update: 09:51, 12-12-2023

Marokko-bondscoach Walid Regragui reageerde na afloop van de verloren WK-troostfinale (2-1) tegen Kroatië op de uitbarstingen van zijn spelers. Na het eindsignaal haalden zijn spelers massaal verhaal bij de Qatarese arbiter Adbulrahman Al-Jassim, met sterspeler Achraf Hakimi voorop.

Diezelfde Hakimi zou na afloop FIFA-baas Gianni Infantino de huid vol hebben gescholden. Dit meldden enkele verslaggevers ter plaatse. Volgens buitenlandse media zorgden FIFA-medewerkers ervoor dat het incident níet op video kwam te staan. Die uitbarsting en de wangedragingen op het veld werden veroordeeld door Regragui.

Regragui over Hakimi en co

"Dat is niet de Marokkaanse manier", concludeerde de succescoach op het persmoment na afloop. Zijn spelers gingen Al-Jassim te lijf. Onder meer keeper Yassine Bounou probeerde zijn ploeggenoten te bedaren.

"We reageren soms overdreven als een wedstrijd is afgelopen", ging Regragui verder. "Als je een wedstrijd verliest, ben je altijd teleurgesteld. Mijn spelers zijn erg ambitieus, maar het was geen gebrek aan respect."