American football-coach Bill Belichick houdt het voor gezien na 24 jaar bij New England Patriots
i

AFP

American football-coach Bill Belichick houdt het voor gezien na 24 jaar bij New England Patriots

Rick Kraaijeveld • 21:58, 11-01-2024 / Laatste Update: 09:51, 15-01-2024

Bill Belichick heeft aangegeven te stoppen als American football-coach bij de New England Patriots. Hij was maar liefst 24 seizoenen lang actief als coach bij de New England Patriots. Hij won zes Super Bowls en was vooral met oud-speler Tom Brady erg succesvol.

Op de persconferentie was hij enigszins emotioneel: "Er zijn zoveel geweldige herinneringen en gedachten die bij me terugkomen als ik aan de Patriots denk... Ik zal altijd een Patriot zijn. Ik kan niet wachten om hier terug te komen, maar ik moet nu verder. Ik ben enthousiast over de toekomst, maar ik waardeer de kans en de steun die ik hier heb gekregen."

Successen

Onder leiding van de 71-jarige Amerikaan werden er zes Super Bowls gewonnen in 2002, 2004, 2005, 2017 en 2019. Belangrijke speler bij de meeste Super Bowls was Brady. Toen hij in 2020 het team verliet, ging het gelijk een stuk minder. Robert Kraft, eigenaar van de Patriots heeft mooie woorden over voor Belichick. "We zijn wederzijds overeengekomen om uit elkaar te gaan. Ik ben er erg trots op dat onze samenwerking 24 jaar geduurd heeft. Ik denk niet dat er ooit een samenwerking in de NFL is geweest die langer heeft geduurd en zo productief is geweest als de onze."