American-footballer Damar Hamlin dankbaar voor steun na hartstilstand: 'De liefde is overweldigend'

Pim Huberts • 10:41, 08-01-2023 / Laatste Update: 19:28, 07-01-2024

Het gaat weer stukken beter met American-footballer Damar Hamlin. De Amerikaan plaatste zaterdag zijn 1e bericht op Instagram nadat hij in elkaar zakte door een hartstilstand. In het bericht zegt de speler van de Buffalo Bills dankbaar te zijn voor alle steun die hij heeft gekregen.

"Als je echte liefde aan de wereld geeft, krijg je er 3 keer zoveel voor terug. De liefde is overweldigend, maar ik ben dankbaar voor iedereen die voor mij heeft gebeden en contact met me heeft opgenomen. We hebben de wereld hiermee weer samengebracht. Als je mij kent, weet je dat dit me alleen maar sterker gaat maken. Blijf voor me bidden op de lange weg die ik nog te gaan heb", schrijft Hamlin.

In zijn Insta Stories kon hij zelfs al lachen. Hij liet zien al te kunnen bellen via FaceTime.

Hartstilstand

De 24-jarige speler kreeg maandagavond een hartstilstand tijdens de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals en zakte ineen op het veld. Na reanimatie werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Het duel werd gestaakt. Vrijdag werd bekend dat Hamlin weer kan praten en zelfstandig kan ademen.

Het incident met Hamlin had een groot effect in de Verenigde Staten. Zelfs president Joe Biden nam de tijd om met de ouders van Hamlin te praten. Bij het stadion van de Bills hielden fans een wake voor de speler.