Birmingham City krijgt bekende mede-eigenaar: American Football-legende Tom Brady
i

Getty Images

Birmingham City krijgt bekende mede-eigenaar: American Football-legende Tom Brady

Jeroen Rooseboom • 15:15, 03-08-2023 / Laatste Update: 09:25, 12-12-2023

Birmingham City krijgt wel een heel opvallende mede-eigenaar. Voormalig NFL-ster Tom Brady heeft een minderheidsaandeel bemachtigd in de Engelse club, die uitkomt op het 2e niveau. De 7-voudig Super Bowl-kampioen wordt ook voorzitter van de adviesraad van de club.

De Amerikaan gaat de club assisteren met advies op het gebied van gezondheid, voeding, welzijn en herstelprogramma's. Bovendien gaat de 46-jarige Brady helpen om de marketingstrategie van Birmingham City verder te ontwikkelen. Het nieuwe adviesorgaan dat Brady gaat leiden werkt rechtstreeks samen met het bestuur van de club.

Wereldklasse

De voorzitter van Birmingham, Tom Wanger, is verheugd met de komst van Brady. "Tom Brady die bij het Birmingham City-team komt, is een intentieverklaring", zegt hij op de website van de club.

"We leggen de lat op wereldklasse. Tom investeert en besteedt zowel zijn tijd als uitgebreide expertise in de club. Als voorzitter van de adviesraad zal Tom een ​​directe impact hebben op de club. De heren-, dames- en academieteams zullen profiteren van zijn kennis."

'Iconische club'

"Birmingham City is een iconische club met zoveel geschiedenis en passie en om deel uit te maken van de Blues is een echte eer voor mij", aldus Brady, die ongetwijfeld elke zaterdag trouw de wedstrijden van de Blues keek.

"De club is gebouwd op teamwerk en vastberadenheid en ik kijk ernaar uit om samen met het bestuur, het management en de spelers te werken om onze club ongeëvenaard te maken. Ik heb in mijn tijd deel uitgemaakt van een aantal geweldige teams en ik kijk ernaar uit om mijn perspectief toe te passen om hetzelfde succes hier in Birmingham te verwezenlijken."