De gekste weddenschappen rond Super Bowl 58: van Taylor Swift tot het aantal verkochte biertjes
De buitenkant van het stadion © Getty Images

De gekste weddenschappen rond Super Bowl 58: van Taylor Swift tot het aantal verkochte biertjes

23:37, 11-02-2024 / Laatste Update: 23:37, 11-02-2024

Kansas City Chiefs en San Francisco 49ers spelen zondag Super Bowl 58. Een wedstrijd om naar uit te kijken, zeker voor gokkers. Tijdens het grootste eendaagse sportevenement ter wereld trekken de bookmakers alles uit de kast. Sportnieuws.nl zet de gekste weddenschappen ronde de NFL-finale op een rijtje.

In de Verenigde Staten worden een recordaantal bets verwacht. Volgens de nationale branchevereniging van de gokindustrie zijn ongeveer 68 miljoen Amerikanen van plan om een weddenschap te plaatsen op de Super Bowl. Dat komt neer op een totale som van 21,5 miljard euro aan weddenschappen, blijkt uit onderzoek van de American Gaming Association (AGA).

Weddenschappen Taylor Swift Super Bowl 58

Tijdens de Super Bowl komen altijd de meest gestoorde lines naar voren, bijvoorbeeld over Taylor Swift, de vriendin van Travis Kelce. Een leuke weddenschap is het aantal keren dat Swift door de regie in beeld wordt gebracht: is dat over of onder 5,5? Ook kan een gokker geld winnen als de MVP van de Super Bowl de zangers benoemt in zijn speech na afloop, of als Kelce haar ten huwelijk vraagt.

Bij legale bookies in de VS is het overigens verboden om weddenschappen over Swift op te stellen. Tristan David, de grote baas bij gokbedrijf BetMGM, zei daarover bij The New York Post: "De algemene vuistregel voor het creëren van prop bets is dat ze moeten worden bepaald door actie op het veld en het resultaat dat wordt weergegeven in de boxscore. Dit maakt het moeilijk om prop bets op Taylor Swift aan te bieden, omdat ze de wedstrijd niet speelt."

Op deze site vind je een hoop weddenschappen rondom Taylor Swift.

Overige odds Super Bowl

In Nederland zitten er helaas geen gestoorde weddenschappen tussen. Daar kun je vooral inzetten standaarddingen als wie er gaat winnen en welke spelers een bepaald aantal yards lopen, rennen of gooien. Vroeger konden Nederlanders nog wel eens inzetten op welke kleur Gatorade er over de winnende coach wordt gegooid. Dit seizoen krijgen Amerikaanse gokkers voor paars het minste geld terug; vorig jaar kreeg Andy Reid, die met Kansas City Chiefs won, namelijk paarse Gatorade over zich heen.

Andere noemenswaardige weddenschappen zijn:

  • Huilt er een speler of coach bij het volkslied voor de wedstrijd?
  • Als de Chiefs winnen, wordt Andy Read dan onder gegooid met bbq saus?
  • The Drake Curse: oftewel, op welk team zet rapper Drake zijn geld in?
  • Hoe veel bier wordt er verkocht in het stadion?
  • Raakt een kicker de paal bij een field goal of extra point?
  • Wie bedankt de MVP van de Super Bowl als eerste? 
    Opties: teamgenoten, coach, familie, God, eigenaar, helemaal niemand.
  • Welk nummer zingt Usher als eerste in de Halftime Show?
  • Hoe lang duurt het volkslied?