Die durft! Oud-voetbalster Rapinoe dreigt The Rock met aanklacht om plagiaat
i

Getty Images

Die durft! Oud-voetbalster Rapinoe dreigt The Rock met aanklacht om plagiaat

Eimert Pruis • 14:01, 11-04-2022 / Laatste Update: 01:38, 12-12-2023

Oud-voetbalster Megan Rapinoe dreigt Dwayne 'The Rock' Johnson aan te klagen voor plagiaat. The Rock presenteerde onlangs het nieuwe logo van XFL, de American Football-competitie. Volgens de Amerikaanse oud-topvoetbalster en activiste lijkt dat logo veel te veel op die van Together XR. De organisatie van Rapinoe en haar vrouw.

Die Rapinoe durft wel. Ze stopte niet heel lang geleden met voetballen, maar niet voordat ze had afgedwongen dat alle Amerikaanse voetbalsters van het nationale team evenveel betaald zouden krijgen als hun mannelijke collega's. 22 miljoen dollar werd alsnog afgerekend voor eerder behaalde prestaties.

De ene X lijkt te veel op die andere X

De lesbische Rapinoe stichtte met haar vrouw een organisatie om de stereotype rol van vrouwen in de samenleving 'aan te vallen'. Nu valt Rapinoe The Rock aan. "Dit is awkward. Hier zorgen The Rock en de XFL alleen maar voor dat ze een reactie kunnen krijgen van ons. Ons merk, wij hebben hier de rechten op", tweette ze. Volgens Rapinoe lijkt de X van XFL veel te veel op die van XR. Sommige reageerders stellen dat ze een beetje overtrokken reageert. Ongetwijfeld wordt vervolgd.