Kansas City Chiefs verslaat Philadelphia Eagles in zinderende Super Bowl
i

Getty Images

Kansas City Chiefs verslaat Philadelphia Eagles in zinderende Super Bowl

Bart van der Wijst • 05:42, 13-02-2023 / Laatste Update: 04:52, 12-12-2023

Kansas City Chiefs is de kampioen van de NFL! In een zinderende Super Bowl - met 2 uitstekende quarterbacks - werd afgerekend met Philadelphia Eagles. De stand na bijna 4 geweldige uren: 38-35.

Het begin was fantastisch. Philadelphia Eagles scoorde gelijk bij openingdrive een touchdown. Quarterback Jalen Hurts, die deze finale ook nog wat records liet sneuvelen, liep de bal binnen. Maar wat Hurts kan, kan ik ook dacht Patrick Mahomes aan de andere kant. Hij passte naar Trevis Kelce in de endzone: touchdown. 7-7! En dat na nog geen 10 minuten spelen.

Geweldige finale

Maar daar bleef hield het geweld voor rust niet op. Met een pass over 45 yards bereikte Hurts zijn receiver A.J. Brown in de endzone. Een slippertje van diezelfde Hurts zorgde even later dat de Chiefs weer op gelijke hoogte kwamen. Toch gingen de Eagles met een voorsprong genieten van de Halftime Show van Rihanna door nog een touchdown van Hurts en een rake field goal: 24-14.

Enkel Mahomes

Vlak voor de Halftime Show raakte Mahomes geblesseerd aan zijn enkel. Die blessure liep hij een tijdje terug al op en er werd gevreesd dat zijn finale erop zat. Maar Mahomes gaf niet zomaar op. Hij speelde gewoon door de 2e helft. En hoe!

Winst!

Via touchdowns van Isiah Pacheco, Kadarius Toney en Skyy Moore kwamen de Chiefs zelfs op voorsprong met nog 9 minuten te gaan in het laatste kwart: 35-27. Maar zelfs toen was het nog niet gedaan. Philadelphia Eagles knokte zich dankzij een prachtige pass van Hurts terug. Een play later liep hij wederom de bal binnen: zijn 3e touchdown!

Nadat de Eagles de 2-point conversion ook maakte stond het 35-35 met nog dik 5 minuten op de klok. Die klok werd vervolgens goed uitgemolken door de Chiefs. Zij bereikten de redzone met nog 10 seconden te gaan - ook vanwege een discutabele beslissing van de officials. Harrison Butker, die eerder nog miste, schoot vervolgens de beslissende field goal raak: 38-35!

Daarmee won Kansas City Chiefs na 2020 en 1970 opnieuw de Super Bowl.