Nederlander Thomas Odukoya zet na goed trainingskamp belangrijke stap richting NFL-debuut
i

Getty Images

Nederlander Thomas Odukoya zet na goed trainingskamp belangrijke stap richting NFL-debuut

Bart van der Wijst • 19:14, 28-06-2023 / Laatste Update: 22:21, 11-12-2023

Voor Nederlander Thomas Odukoya breken belangrijke weken/maanden aan. Hij kan een plekje verdienen in het team van Tennessee Titans. Odukoya, spelend als tight end, maakte onlangs tijdens het trainingskamp indruk op head coach Mike Vrabel en andere stafleden.

Halverwege juni zei Vrabel: "We hebben het er gisteren (13 juni, red.) over gehad met de staf. Hij had een hele mooie actie op maandag. In de redzone gebruikte hij zijn lengte. Hij is fysiek sterker geworden en beweegt ook beter. Hij begrijpt het spelletje beter."

NFL-debuut?

Vorig jaar werd de 26-jarige Odukoya niet gedraft door een team maar kwam hij via het International Player Pathway-programma bij de Titans. In zijn eerste jaar lukte het de Nederlander niet om een plekje te veroveren in de selectie van 55 man. Odukoya was vooral opvulling op trainingen. Wel maakte hij al zijn debuut in een friendly tegen Arizona Cardinals.

Lees ook: Super Bowl-winnaar ontsnapt aan de dood: ‘Auto vloog tijdens het rijden in brand’

Dit jaar is alles anders. Odukoya heeft veel in zichzelf geïnvesteerd, zo blijkt. "Hij is een fantastische toevoeging voor ons team. Een geweldige teamgenoot. Ik ben blij dat hij er is", aldus Vrabel. "Het is geweldig om zijn ontwikkeling te zien. En nu kijken of hij een plek kan veroveren in ons team. Maar hij is wel één van de spelers die zicht het meest heeft ontwikkeld."

De Titans beginnen op 28 juli aan hun trainingskamp. Het nieuwe seizoen begint voor ze met een uitwedstrijd op 10 september tegen New Orleans Saints.