📸 | Sneeuwstorm Buffalo: NFL-duel verplaatst naar Detroit, waar kermis moet worden gesloopt

Bart van der Wijst • 17:29, 19-11-2022 / Laatste Update: 03:32, 12-12-2023

Een historische sneeuwstorm in Buffalo heeft voor heel wat chaos gezorgd in de NFL. Er viel zoveel sneeuw dat de wedstrijd tussen de Bills en Cleveland Browns verplaatst werd naar Detroit. In het stadion van de Lions was echter een kermis gaande, die halsoverkop moest worden afgebroken.

Er is de afgelopen dagen een flinke pak sneeuw gevallen, waardoor het leven in Buffalo op z'n kop staat. De Bills en Browns zouden zondag om 13.00 uur aftrappen in Highmark Stadium, maar al snel kwamen de autoriteiten daar tot de conclusie dat het veld dan niet sneeuwvrij zou zijn.

Ford Field

Dus besloot de NFL om het duel te verplaatsen. Er wordt nu gespeeld in Ford Field, waar oorspronkelijk Detroit Lions speelt. Het stadion daar is overdekt en de Lions spelen een uitduel bij New York Giants. Wel moet dus nog even de kermis worden gesloopt.

Overigens hoeven beide teams niet bijzonder lang te reizen naar Ford Field. Buffalo Bills steekt Lake Erie over. Dat is zo'n 4,5 uur rijden als alles meezit en met het vliegtuig is het iets meer dan een uurtje. De Browns rijden om het meer heen, dat is zo'n 2,5 uur toeren.