NFL-prospect Jayden Daniels reageert op ophef om 'vreemde elleboog': 'Stop met liegen'
Jayden Daniels. © Getty Images

NFL-prospect Jayden Daniels reageert op ophef om 'vreemde elleboog': 'Stop met liegen'

13:17, 25-04-2024 / Laatste Update: 13:17, 25-04-2024

De NFL staat voor een paar belangrijke dagen. Donderdagnacht is de Draft en krijgen teams de kans om talenten van universiteiten op te pikken. Van quarterback Jayden Daniels wordt verwacht dat hij vroeg gekozen wordt door een van de teams en dat vinden mensen opvallend gezien zijn 'vreemde elleboog'.

Daniels is quarterback van LSU Tigers en kende een superjaar op persoonlijk vlak. De 23-jarige Daniels gooide voor 3812 yards en 40 touchdowns. Bovendien won hij de Heisman Trophy, een prijs voor beste college-speler. De quarterback stond met LSU Tigers niet in de finale van de NCAA. Die wedstrijd ging tussen Michigan Wolverines en Washington Huskies (34-13).

Vreemde elleboog

Veel NFL-fans keken raar op toen een foto van Daniels viraal ging sociale media. De elleboog van de quarterback zag er wat vreemd uit. "Mijn elleboog is prima in orde... Stop the cap", schreef Daniels op X, oftewel: "Stop met liegen."

Dat alles in orde is met Daniels bevestigde een Amerikaanse dokter aan NY Post. Het ging om een slijmbeursontsteking, ook wel bekend als bursitis olecrani. Daniels liet zich er gedurende het seizoen al aan behandelen.

NFL Draft

De NFL Draft begint donderdagnacht en wordt georganiseerd in Detroit. Het is de verwachting dat quarterback Caleb Williams van USC Trojans (Universiteit van Southern California) als eerste gedraft wordt. De plek van bestemming: Chicago Bears. Voor Daniels wordt het spannend. Veel teams vroeg in de draft hebben een quarterback nodig en het gaat tussen hem of Drake Maye wie als tweede gekozen wordt. De kans is groot dat Daniels naar Washington Commanders vertrekt.

De NFL Draft is donderdagnacht vanaf 02:00 uur live te zien op ESPN 4.