📸 | NFL-speler showt voor het eerst z'n gezicht nadat hij ernstige brandwonden opliep

Bart van der Wijst • 19:00, 13-10-2023

David Njoku liep eind september erge brandwonden op in zijn gezicht. Dat zorgde ervoor dat de speler van Cleveland Browns met een masker op naar de wedstrijd tegen Baltimore Ravens kwam om zijn verwondingen niet te laten zien. Een paar weken later heeft Njoku dan toch aan de wereld getoond hoe erg zijn gezicht eraan toe is - dat is te zien op de 2e foto hierboven.

Het ging mis bij de 27-jarige Njoku toen hij thuis een vuurkorf aan wilde steken. Dat gebeurde een paar dagen voor het duel met de Ravens. Ondanks zijn flinke verwondingen besloot Njoku toch te spelen.

Goede doel

Njoku wilde van zijn negatieve situatie iets positiefs maken, dus besloot hij in samenwerking met Amerikaanse brandwondenstichting geld in te zamelen. "Ik wil mijn platform gebruiken om bewustzijn te creëren voor een maar al te vaak voorkomend probleem", aldus de speler van Cleveland Browns.

De brandwondenstichting was blij met het initiatief van Njoku. "We zijn dankbaar dat een toegewijde atleet als David Njoku ons steunt terwijl we werken aan het onder de aandacht brengen van de kritieke problemen rondom brandwonden", aldus CEO Kimberly Hoarle. "Zijn bereidheid om een persoonlijke tegenslag om te zetten in een kans voor positieve verandering is bewonderenswaardig."