Oud-kampioenen Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles gaan weer strijden om Super Bowl
i

Getty Images

Oud-kampioenen Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles gaan weer strijden om Super Bowl

Eimert Pruis • 09:46, 30-01-2023 / Laatste Update: 05:49, 12-12-2023

De strijd om de Super Bowl gaat over 2 weken tussen Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles. De Chiefs bereikten de finale van de NFL door Cincinnati Bengals met 23-20 te verslaan, de Eagles waren met 31-7 te sterk voor het door blessures verzwakte San Francisco 49ers.

Voor de 64-jarige coach Andy Reid van Kansas City Chiefs wordt het op 12 februari in de finale een weerzien met de club waarbij hij 14 jaar hoofdcoach was. "Ik heb daar een geweldige tijd gehad", zei de Amerikaan. "14 jaar, dat is een lange tijd. Ik ben blij voor die club en blij voor de stad dat ze nu in de finale staan. Ze zijn gepassioneerd en houden van American football. Ik kan niet wachten op de clash tussen Kansas City en 'Philly', het wordt een geweldige Super Bowl."

Mahones en Hurts

Kansas City Chiefs tegen Philadelphia Eagles betekent ook een duel tussen de veelgeprezen quarterbacks Patrick Mahomes en Jalen Hurts. De finale van de NFL wordt gespeeld in het State Farm-stadion in Glendale, in de staat Arizona. Vorig jaar ging de Super Bowl naar Los Angeles Rams, dat de Bengals met 23-20 versloeg.

Voormalig kampioenen

Philadelphia Eagles won de Super Bowl in 2018, door New England Patriots te kloppen. Kansas City Chiefs werd 2 jaar later onder leiding van Reid kampioen, met een zege op San Francisco 49ers. In 2021 verloren de Chiefs de finale tegen Tampa Bay Buccaneers.