Clark emo na Super Bowl LVII-winst: 'Wenste toch dat mijn vader dit kon zien'
i

Screenshot

Clark emo na Super Bowl LVII-winst: 'Wenste toch dat mijn vader dit kon zien'

Trevor Wagener • 10:07, 13-02-2023 / Laatste Update: 00:49, 12-12-2023

American Footballer Frank Clark wist vannacht niet waar hij moest kijken: de 29-jarige defensive end van Kansas City Chiefs won voor de 2e keer in zijn loopbaan de Super Bowl na een knotsgek duel met Philadelphia Eagles: 38-35. Na afloop was Clark zijn emoties niet de baas.

"Ik heb een heel zwaar jaar gehad", sprak de speler op live televisie. "Maar mijn teamgenoten waren er voor mij, hielden vertrouwen en hebben mij nooit laten vallen. Zij zijn de beste ter wereld."

Refererende aan zijn seizoen doelde Clark op het overlijden van zijn vader. "Ik weet dat hij glimlacht nu, ik wenste toch zo dat hij dit kon zien", huilde Clark. "Ik heb de voorbije dagen veel doorgemaakt, maar nu weet ik waarom. Het is allemaal logisch en op z'n plek gevallen." Het leverde de winst van Super Bowl LVII op. "Een 2e bowl, ik ben gezegend", rondde Clark af.

Ook succescoach Andy Reid was uiteraard helemaal in zijn sas. De 64-jarige legende prees Chiefs én sterspeler Patrick Mahomes in het bijzonder. De 27-jarige vedette werd opnieuw MVP, van zowel de Bowl als heel het seizoen.

Andy Reid over Patrick Mahomes

"Hij (Mahomes) is opgegroeid in de kleedkamer", aldus Reid, van wie de vraag rondgaat of hij nou wel of niet met pensioen gaat. "Patrick kan de beste ter wereld worden. Hij zal altijd bescheiden blijven. Hij kan ook al zijn succes en statistieken opnoemen, maar dat zal hij nooit doen. We waarderen hem enorm."

Mahomes kampte het voorbije seizoen, en ook de afgelopen weken, met een enkelblessure. Deze leek hem in het State Farm Stadium in Glendale niet te hinderen. Tot opluchting van Reid en consorten. "Patrick maakt iedereen beter", rondde Reid af. "Ook mij. Of ik nog doorga als coach? Men kan altijd bellen."