The Rock probeert Colin Kaepernick naar de XFL te praten
i

Getty Images

The Rock probeert Colin Kaepernick naar de XFL te praten

Bart van der Wijst • 19:45, 05-10-2023 / Laatste Update: 19:16, 04-01-2024

Colin Kaepernick (35) wil nog altijd ballen in de NFL. De quarterback die op 1 januari 2017 zijn laatste snap speelde, heeft een terugkeer nog altijd niet uitgesloten. Toch is er een alternatief. Dwayne 'The Rock' Johnson ziet Kaepernick graag naar zijn XFL, het kleinere broertje van de NFL, komen.

Tijdens zijn actieve carrière kwam Kaepernick in opspraak nadat hij knielde tijdens het Amerikaanse volkslied. Hij was de 1e speler die dat deed. Kaepernick stond niet op vanwege het politiegeweld in de VS tegen zwarte en gekleurde mensen.

Laatste klus

Kaepernick werd door zijn toenmalige werkgever San Francisco 49ers aan de kant geschoven omdat hij niet in plannen van de huidige hoofdcoach Kyle Shanahan paste. Door het gedoe tijdens het volkslied durfde geen enkele NFL-club het meer aan om de quarterback aan te nemen. Wel deed hij nog enkele trials voor sommige clubs.

XFL

Onlangs nog schreef Kaepernick een brief aan New York Jets, waar QB1 Aaron Rodgers zijn achillespees afscheurde. Kaepernick zag zichzelf wel als de vervanger van Rodgers. Vooralsnog hapten de Jets niet.

Dus probeerde 'The Rock' het maar eens bij Kaepernick. "Het was een goede vergadering. Ik probeerde een kans voor hem te creëeren, maar ik denk niet dat het zal gebeuren. We zullen zien", schreef de acteur en eigenaar van de XFL op Instagram.